Softgear | all-in-one online business partner

Softgear
all-in-one online
business partner

Klär kundens golv irealtid genom AR-appen

Gislerud

Utmaning

Gislerud Carpets ville göra det enkelt för eventfixare och andra stora mattkunder att snabbt visualisera hur ett rum eller en yta kan upplevas med olika mattor, färger och logotyper. Kunderna skulle kunna rulla ut mattor i realtid i miljöerna där de är, var de än befinner sig. Samtidigt ville Gislerud Carpets ge kunden möjlighet att skicka en offertförfrågan utifrån sina val.
Förstärkt verklighet med upplevelse. Realtid.

Lösning

Vi tog fram en AR-app som Gislerud Carpets kunder kan ladda ner till sina mobiler. AR-appen förstärker upplevelsen i det verkliga rummet. Genom att kunden själv startar appen och i en kameravy markerar var mattan ska börja och sluta, så visas på skärmen en matta utlagd i rummet. Kunden ser mattan i önskad färg och om man vill en logotyp eller bild som kunden har laddar in i appen. Det är lätt för kunden att byta mattfärg för att se hur olika färger passar i miljön. Med AR-teknikens hjälp kan kunden röra sig runt 360° i rummet och se mattan ur olika vinklar. Från appen kan kunden också skicka en offertförfrågan som går direkt till Gislerud Carpets.

Vi får sällan chansen att visa hela vårt sortiment på plats i miljön där mattan behövs. Med appen kan det bli möjligt. Genom att många kan använda vår app, så hoppas vi på att nå nya kunder.

 

Thomas Gislerud, VD, Gislerud Carpets

Uppdragsgivare:
Projekt: Augmented reality app
Produktionsår: 2018
Teknik: Augmented Reality app för Apple iOS (iPhone och iPad)
Kundreferens: Thomas Gislerud, VD, Gislerud Carpets