Softgear | all-in-one online business partner

Softgear
all-in-one online
business partner

Tipspromenad och *dingel med Softgear AB

Den fysiska distanseringen som har pågått under våren och sommaren i år har varit en stor omställning och påfrestning för många. Medan det är viktigt att följa folkhälsomyndigheternas råd för minskad smittspridning så är det också viktigt att hitta sätt för att bibehålla den sociala kontakten.
läs mer

Your Agile Legacy System

The first thing business users want is to avoid any mention of the legacy system. "Can't we just work around it?" they ask at the start of every project. There is a perception that legacy systems somehow prevent innovation by standing in the way of rapid product development or quick fixes to address customer request.
läs mer

Transitioning from B2B to B2B2C

How do you go from delivering strictly technical info to your distributors (B2B) to increasing overall sales by helping your end customers (2C)? One of the trends that B2B companies are seeing more frequently is the need to meet their customers directly in their search for products and solutions. It's called B2B2C and its here to stay. We present a case story with our partner Dynamicweb.
läs mer

Vad är Softgear Place?

Softgear Place är en applikation som vi på Softgear AB har tagit fram för att snabbt kunna skapa sälj-och marknadsstöd med hjälp av Augmented Reality & 3D. Idén till Place har växt fram genom att vi har utvecklat liknande men större och mer skräddarsydda lösningar i projektform. Vi funderade på hur vi skulle kunna erbjuda det bästa av dessa projekt men till en bredare massa. Place blev helt enkelt svaret på den frågan. Vi plockade russinen ur tidigare utvecklad funktionalitet, gjorde det konfigurerbart. Vips kunde vi leverera funktionalitet som tidigare kostat kunderna hundratusentals kronor till en bråkdel av kostnaden.

läs mer

Välkommen till Softgear AB Martin Friberg!

Hos oss finner du en intressant och utvecklade miljö med mycket goda möjligheter till personlig utveckling och variation i dina arbetsuppgifter. Vi satsar på att kontinuerligt utöka vår kompetens genom intern utbildning och du har stor frihet att själv välja dina framtida utvecklingsområden. Vi tycker om att ha kul på jobbet och vi satsar mycket på att skapa en stimulerande arbetsmiljö där vi trivs.
läs mer

Dataanalys - en förutsättning för den smarta industrin

Den verkliga nyttan bakom begrepp som AI och IoT realiseras genom att data omvandlas till insikt. Framgångsrik dataanalys bygger på att strukturerat samla in, lagra och använda information för att generera verksamhetsnytta, innovationskraft och affärsutveckling.
läs mer

Framtiden är nu – med Augmented Reality

AR – eller förstärkt verklighet som är det svenska begreppet, har börjat genomsyra vår vardag. Snapchat, Pokémon Go, Facebook osv. Men vad är egentligen möjligheterna för företag med denna hypade teknik? Och hur kan du använda tekniken inom ditt område? Intresset för ämnet är stort och kanske har du mött oss i nätverkande sammanhang eller när vi pratat om möjligheterna med denna teknik hos bl.a. Automation Region. Vi är nu både glada och stolta över att denna morgon kunna bjuda på en hel timme ren AR med vår egen guru i ämnet Fredrik Jakobsson.
läs mer

LinkedIn som verktyg för sälj & marknadsföring

Behoven av förändrade arbetssätt inom industriell (eller B2B) försäljning har ökat i takt med internetanvändningen. Idag har kunden möjlighet att veta lika mycket, eller mer, än er säljare om de produkter och de lösningar som finns att välja mellan. Då blir andra saker avgörande för affären. Henrik Björklund har i många år jobbat med att utveckla företags marknadsföring och försäljning med LinkedIn som verktyg. Redan 2012 fick han mycket uppmärksamhet för sin bok, Nå framgång på LinkedIn, då den enda boken om systemet skriven för svenska förhållanden. Vi är både glada och stolta att kunna erbjuda er en föreläsning med LinkedIn-gurun Henrik Björklund!
läs mer